fredag 30 maj 2014

Reading, Writing, and Programming: Mitch Resnick at TEDxBeaconStreet

Reading, Writing, and Programming: Mitch Resnick at TEDxBeaconStreet
Mitch Resnick, en av grundarna till Scratch pratar om varför de skapade Scratch och vad Scratch är bra för. Med Scratch kan barn och unga (och alla andra) skapa interaktiva berättelser, spel och animationer och dela dem med varandra.
Mitch pratar om att han är skeptisk till att unga är så kallade "digital natives". Trots att de föds in i ett samhälle där det digitala finns överallt och de är vana konsumenter så är det väldigt få som kan producera något eget material. Mitch jämför detta med att kunna läsa, men inte kunna skriva.
För att hjälpa människor att bli flytande med digital teknologi har det startats massor av olika hemsidor på internet och event där kunniga volontärer hjälper barn att koda.
Codeacademy 
CoderDojo
Code.org

När man har lärt sig att koda, så kan man koda för att lära sig ännu mer, precis som när man har lärt sig läsa och kan läsa sig till ny kunskap. Jag är lite tveksam till hur väl detta stämmer, men det kanske är för att jag inte vet tillräckligt mycket om att koda än. Däremot håller jag med om att man kan ha nytta av att kunna koda åtminstone litegrann utan man satsar på en karriär inom området. Kanske är det vad Mitch menar med att man kan koda för att lära, att man lär sig om datorer fungerar och att allt skapas av någon. Genom att lära sig om att koda får man alltså en annan bild på omvärlden. Dessutom lär man sig om hur man skapar något från idé till produkt, vilket kan vara bra bland annat om man vill starta ett företag, sälja in en produkt,  eller få igenom en vision inom ett företag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar